zondag 25 januari 2009

Donderdag 22 januari 2009
De dag van de eerste tryout. Ola en Dani hebben veel notes gemaakt om met ons door te nemen. Zo zal Jesus aan het eind van de voorstelling in zijn bata de cola naar voren komen en achter het katheder een copla zingen.
Belangrijke note: het gas is verplaatst van de pannenkoekenscene naar het begin van de eerste chaos-scene. Hoewel.... de meningen zijn verdeeld, dus het kan nog anders worden.
Andere belangrijke note: de inloop is overnight veranderd en begint nu met het gebeier van het carillon in de Martinitoren. Vroeg in de ochtend heeft Jan Kooper een opname gemaakt van de beiaardier die I love you baby speelt. Het klinkt als een klok, natuurlijk.
Nog een belangrijke note: mijn eerste nieuwstekst hoeft niet meer geplastificeerd, omdat het druppelen van het ijs op het papier dominant is en niet het effect heeft wat Ola wilde.





Notes van Ola












Notes van Dani





MEDEA BUITEN staat in de steigers, de performance op de Grote Markt, gekoppeld aan de voorstelling in de Stadsschouwburg. Een stadsmens die argeloos langsloopt op de Grote Markt kan op het idee komen om de volgende dag naar de Stadsschouwburg te gaan, als hij of zij ziet wat Ko doet met Merijn en Peter en de muzikanten en ook wat vuurwerkkunstenaar Pierre Alain Hubert kan terwijl de beiaardier van de Martinitoren I love you baby speelt. Wie binnen in de zaal van de Statdsschouwburg zit, ziet en hoort niks van dit al. Peter de oppas gaat heen en weer met Merijn. Als ze terugkomen kunnen ze nauwelijks verhaal doen van wat er buiten is omdat Medea in de tussentijd heeft toegeslagen.


Na afloop van de eerste tryout horen we dat het vuurwerk magistraal is. Ola is blij want ze wilde een sterke klapper voor het begin van haar werk bij het NNT. En nu dat het vuurwerk van Pierre is geworden zal iedereen weten dat het NNT immer verder gaat.













Geen opmerkingen: