vrijdag 6 februari 2009

Vrijdag 30 januari 2009
We repeteren vandaag met Hans Man in t Veld. Na morgen neemt hij de rol van Max van den Berg als Kreon over. Omdat Hans Hans is, speelt hij Kreon anders dan Max. Tijdens de Medea-Kreon scene komt hij bijvoorbeeld naar voren en zoekt instemming bij het koor als hij zegt: "Medea hier heeft haar vader verraden en haar broer aan stukken heeft gesneden. Peleas is door zijn eigen dochters vermoord, op aanraden van HAAR." Ik durf niet eens met mijn ogen te knipperen als hij dat tegen me zegt.
Deze repetite geeft Ola nog eens de kans om ons aan te zetten tot scherpte om de valkuilen van een machinerie te mijden, om de Q's zuiverder te krijgen, om vooral het plezier in het spel niet te verliezen.
Maar er zijn meer problemen. We doen de pannenkoekenscene vandaag zonder gas. De gasbranders in de lucht die met hun vuur een blok ijs laten smelten zijn een lievelingetje van decorbouwer André Joosten, maar Ola mist het effect van het licht door het ijs. Ze wil terug wat ze één keer gezien heeft. André zoekt en kan het niet vinden. Hij maakt het frame voor het ijs dikker, zodat er nog een blok in kan hangen. Maar hij kan de lamp niet vlak boven het ijs hangen zoals dat bij de andere 8 blokken het geval is. Het vuur van de gasbranders zou korte metten maken met die lamp. Je zou dan niet alleen elke avond een nieuwe lamp nodig hebben maar ook hoog spel gaan spelen met veiligheid.
En dan zijn er nog altijd die legosteentjes die blijven stinken.
En dan zijn er vast nog een hoop problemen waar ik geen weet van heb.
Ik hoor wel dat "de maan bijna vol is" en dat het daarna vast allemaal goed zal komen.
Het katheder, of pupiter, zoals Peter Vandenbroecke als Belg onder ons de lessenaar van Kreon noemt heeft een nieuwe microfoon gekregen. Peter Zwart heeft het gemonteerd en de zender verplaatst naar het voetstuk. Hij gaat daar nog eens met extra tape over heen in de hoop dat het voortaan alle menselijke driften weerstaat.






Max van den Berg wacht voor het begin van de voorstelling zijn beurt als Kreon af in de stoel naast de spotlight van Jacob.










Geen opmerkingen: