donderdag 28 april 2011

Zaterdag 23 april 2011 Drachten de Lawei

In de kleedkamer van Drachten hoor ik dat Wesje is verongelukt. Stephen Westmaas, zijn ware naam, is  standup comedian in Suriname, in grootheid te vergelijken met Hans Teeuwen in Nederland. Wesje was een veelbelovend talent. Hij zou in mei naar Nederland komen voor een tournee van 18 voorstellingen. Alle  kaarten waren al uitverkocht. Van mijn werk in het nieuws heb ik geleerd om zulke berichten even te  parkeren in mijn hoofd.  
Met Karen Bies van Omrop Fryslan heb ik in bijzijn van 80 mensen een voorgesprek over Medea. Na afloop van de voorstelling zegt ze dat ze het jammer vindt dat we niet eerder voor de radio een gesprek hadden. De attentiewaarde was zeker omhoog gegaan omdat Nijbeets, waar Sietske H. tussen juni 2003 en juni 2009 vier baby's vermoord heeft vlak na hun geboorte, zo dichtbij Drachten ligt. 
Drachten baadt nu in de vroege lentewarmte en Medea moet het vandaag doen met dreunende ondertonen van de kermis, vlak achter het theater. Desondanks weet Malou de mensen in de zaal tot tranen te beroeren. Mats en Ollie zijn vandaag de toneelkinderen. Mats is dol op lego. Hij vindt het ook heel erg leuk om een dood kind te spelen. "Omdat het dan zo stil is in de zaal", zegt hij.  Dat is een groot verschil met zijn thuis. Hij heeft 2 zussen en een broer en dat "is altijd druk". Mats geniet van de gekke bekken die hij en Ollie mogen trekken als Medea haar verhaal vertelt over het zeilschip dat ging varen. Mats geniet ook van de openingszin van Jason tegen Medea: "Ik heb aanhoudend geprobeerd Kreon tot mildheid te bewegen, opdat jij mocht blijven". We krijgen het op deze Matsdag vaak te horen. 
Jesus & Kiek & Ben & Lotte & Jur & Joshua & PeterZ & Ollie & PeterV
Peter heeft een tweedehands analoog toestel gekocht. Toeval of niet. Een paar dagen later meldt de Volkskrant dat de analoge fotografie een comeback beleeft. 

Joshua & Albert Secuur die naar Medea is komen kijken

voor meer foto's zie:
https://picasaweb.google.com/noranorabey/MedeaReprise27230411DrachtenDeLawei?authkey=Gv1sRgCIqevZfvmNSJcA#



Geen opmerkingen: